Personalizuj své oblečení kvalitní strojovou výšivkou, nebo své nože vygravírovaným textem!
Tradiční uniforma kuchaře, která se skládá z rondonu, kalhot a zástěry, plní celou řadu úloh. Kuchaře chrání před znečištěním i poraněním, poskytuje mu komfort v plném pracovním nasazení, a navíc působí reprezentativně, takže se kuchař nemusí bát vejít do restaurace plné hostů.
Používá se jako konečná úprava hotových pokrmů. Spočívá v jejich polití alkoholem, který zapálíme. Výsledný pokrm bude mít menší množství tuků a výraznější chuť. Tím největším tajemstvím výjimečnosti flambování je vizuální efekt. Přinášíme vám přesný postup, důležité zásady a super tipy.
Představíme vám trendy v kuchyni. Jaké barvy a materiály jsou dnes nejpopulárnější? Proč kuchaři mají v oblibě "crazy" rondony? Jak zapnout rondon, aby byl kuchař stylový? Vše o současných trendech kuchařských rondonů.
Pro profesionálního kuchaře jsou nejlepší investicí kvalitní kuchařské nože. Avšak aby si zachovaly svou kvalitu a životnost, musí se o ně správně pečovat. Jak na to?
Oblečení a obuv jsou pro kuchaře velmi důležité. Především mají za úkol kuchaře chránit při práci. Výběrem kvalitního kuchařského oblečení a obuvi zabráníte poranění, uklouznutí či popáleninám. Nicméně to není všechno.
S kvalitním kuchyňským vybavením připravíte jídla rychleji, s menší námahou a krásnějším vzhledem. V kuchyni se zkrátka vyplatí investovat do kvality. Při volbě nože je kvalita důležitým, neměla by být však jediným kritériem - důležitý je i jeho tvar. Jaké typy nožů známe a které jsou nejdůležitější?
Kulinářskou zvěřinu, kterou se svými noži prožíváš, si jednoznačně vyžaduje pravidelné broušení a ostření nožů. Jakými způsoby můžeš brousit své kuchařské nože a jak často je třeba nože ostřit?
Opět je tu další díl z našeho seriálu o vaření, kde vám představujeme jednu ze známých kuchařských technik. Přestože vám některé mohou být povědomé, jiné budou úplnou novinkou.