Personalizuj své oblečení kvalitní strojovou výšivkou, nebo své nože vygravírovaným textem!
Zařídit kuchyň, která bude nejen pěkná na pohled, ale především praktická a funkční, může být docela oříšek. Základem je optimální uspořádání jednotlivých kuchyňských zón, dostatek úložných prostor a kvalitní osvětlení.
Už se nemůžete dočkat, až se na jaře pustíte do grilování? Využijte zimní měsíce k tomu, abyste se na nadcházející grilovací sezónu pořádně připravili. Poradíme vám, co by ve vaší výbavě rozhodně nemělo chybět.
Přinesli jste si od řezníka pořádný kus hovězího a vepřového masa nebo snad celé kuře? Zjistěte, jak se jednotlivá masa dělí a jak je co nejlépe zužitkovat. Zaručujeme vám, že po přečtení tohoto článku budete přesně vědět, co připravit z roštěnce, kýty nebo třeba plece.
Vybavujete si obrázek šéfkuchaře, který krájí mrkev či cibuli na drobno neuvěřitelnou rychlostí? Samozřejmě je v tom i praxe a dobře zvládnutá technika, ale základem je správný výběr nože. Ale jak zjistit, který nůž je správný? Těchto 7 rád vám určitě pomůže!
Správně zvolený typ nože vám usnadní práci a ušetří námahu při krájení, porcování a servírování pokrmů. Znáte ale všechny druhy kuchyňských nožů a víte, k čemu je lze použít a jak o ně pečovat?
Na chuť masa má vliv mimo jiné i to, jak ho ukrojíte. Chcete-li se tedy blýsknout před návštěvou dokonale připraveným řízkem, steakem nebo kotletou, ze všeho nejdříve si přečtěte, jak maso správně nakrájet.
Pracovat v kuchyni s sebou přináší velkou míru zodpovědnosti za kuchařské vybavení i oděv, který každý den vezmete na sebe. Jak udržovat vybavení v kuchyni v perfektním stavu, aby vám dlouho vydrželo?
Už dávno neplatí staré známé Sókratovo “Nežijeme, abychom jedli, ale jíme, abychom žili.” To, do jakého kabátku je jídlo ustrojeno a jak je prezentováno se stalo alfou omegou.
Proč investovat do kuchařského oblečení? Třeba proto, že perfektně padnoucí kalhoty a rondon z kvalitních materiálů vás ochrání před zraněním, udrží vás v suchu po celou směnu v rozpálené kuchyni a navíc pozvednout celkovou úroveň podniku.
Nástrahy kuchyně mají mnoho podob. Sem tam vám na nohu spadne litinová pánev, sklouznete se na rozlitém oleji nebo na vás vyprskne rozžhavený tuk. Nemluvě o tom, že dlouhé hodiny na nohou si vybírají daň v podobě zborcené nožní klenby a bolestí zad. Ptáte se, co s tím? Základem je výběr správné pracovní obuvi.
Zapojte se do naší velké vánoční soutěže o 20 ostrých dárků z dílny portugalské značky kvalitních nožů IVO Cutelarias v hodnotě téměř 25 000 Kč.
Kuchařské rondony se liší materiálem, délkou rukávů, střihem ale také barvou a typem zapínání. Všechny do jednoho ale přispívají k pohodlí kuchaře při celodenní směně u sporáku, chrání ho před popálením a plní reprezentativní funkci. Jaký rondon si nakonec pořídíte, tak záleží zejména na vašich potřebách a na celkovém konceptu podniku.