Personalizuj své oblečení kvalitní strojovou výšivkou, nebo své nože vygravírovaným textem!
Náš blog vám přináší také zajímavé články na zajímavá témata. Všechno, co vás zajímá ohledně kulinářského gastro segmentu.
Řešení tepla v kuchyni je komplexní problém, se kterým se potýkají všechny profesionální gastro provozy. Pořádná kulinářská zvěřina se, především ve velkých restauracích, bez potu zkrátka neobejde. Investice do chlazení kuchyně je zároveň investicí do pohodlí personálu – a to se vyplatí vždycky.
Kdy a kde se dá nasbírat medvědí česnek? Jaké jsou jeho léčivé účinky? Kde ho ve svém kulináři uskladnit? Nasyt svůj kulinářský instinkt a zjisti, jaké kulinářské speciality z něj můžeš připravit.
Inspiruj se od našich uznávaných šéfkuchařů! Regeneruj se po zimě díky vlastnoručně vypěstované zelenině, ovoci či bylinek. Které potraviny jsou pro nás velmi prospěšné a co si z nich můžeme připravit? Obohať svou zahrádku o kulinářské speciality v podobě jarní cibulky, libečku, medvědího česneku, oregana, či velmi chutných borůvek.
Ať už jsi profesionální kuchař, vášnivý milovník domácího vaření nebo hledáš inspiraci pro další kulinářské dobrodružství, sýry jsou zaručený způsob, jak podnítit svou vášeň a nadšení z přípravy jídla. Ponoř se do fascinujícího světa sýrů, objev charakteristiky různých druhů sýrů a získej v kulinářské džungli náskok před ostatními.
Těstoviny, nudle, pasta… Ať to pojmenujeme jakkoliv, těstoviny patří k nejvíce milovaným a také nejuniverzálnějším jídlům na světě. A také je to skvělý způsob, jak projevit svou kulinářskou zručnost. Díky našemu článku poznáš všechny základní druhy těstovin, takže můžeš být při tvoření v kuchyni skutečně volný. Jen tak může být každé sousto dokonalé.
Připrav se na gastronomický zážitek, který ti otevře bránu do světa kulinářských výjimečností. Dnes se ponoříš do receptu od šéfkuchaře ze čtyřhvězdičkového hotelu**** v krásných Vysokých Tatrách. Buď kulinářský král a inspiruj se od nejlepších.
Prosadit se v kulinářské džungli může být někdy složité, takže když už si uděláš dobré jméno, rozhodně se ho neboj ukázat. Skvělým způsobem, jak na to, jsou gastro oděvy se jménem – tvým nebo jménem podniku, ke kterému patříš.
Dopřát si alespoň občas návštěvu luxusní restaurace, ve které se servírují vybrané lahůdky na tenkém porcelánu, rozhodně nepatří mezi nová potěšení. Počátky fine diningu najdeme už na konci 17. století ve Francii a obliba zážitkové gastronomie stále roste. Umožňuje špičkovým kuchařům ukázat svoji kulinářskou zručnost a okouzlit dokonalými pokrmy celý svět. V čem spočívá fine-dining a jaké jsou nejnovější trendy v tomto odvětví?
Abys mohl naplno projevit svou kulinářskou zručnost, potřebuješ k tomu ty správné podmínky. Z kuchyně musí vycházet nejen pokrmy, které jsou chutné a dobře vypadají, ale taky musí být zdravotně nezávadné. Dodržování hygieny v gastro provozech je naprosto klíčové. Na co bys rozhodně neměl zapomínat?
Věděl jsi, že u nás si můžeš nechat vygravírovat logo, název své firmy i na příbory, či prstenec nože? Gravírování není jen povrchní ozdobou, je to způsob, jak vyjádřit osobnost a jedinečnost v kulinářském světě. Proto, pokud někomu věnuješ text hluboce vrytý do nože či příboru, obdaruješ ho dárkem s duší. Vygravírovat si můžeš své jméno a příjmení, iniciály, přezdívku, přání, název či logo restaurace, jednoduše cokoliv, díky čemuž nasytíš svůj kulinářský instinkt.
Rajčata patří k nejoblíbenějším druhům zeleniny vůbec. Jejich plná chuť a neodolatelné aroma ti dovolí vypustit své kulinářské zvíře a připravit jídla, která nadchnou tvé hosty i celý svět. Rajčata jsou skvělá za syrova, ale připravíš z nich i chutné omáčky nebo salsy. Abys je dovedl opravdu k dokonalosti, nauč se, jak oloupat rajčata během několika minut.
Japonské nože patří ke špičce mezi kuchyňskými noži. Jestli se počítáš mezi milovníky asijských pokrmů, rozhodně jejich ostří využiješ i ve své kuchyni. Čím se nože z Japonska liší nožů evropského typu, které potkáš ve většině domácích i profesionálních kuchyních?