Personalizuj své oblečení kvalitní strojovou výšivkou, nebo své nože vygravírovaným textem!
Správné skladování surovin je bezpochyby základem výborného jídla. S rostoucími cenami nejen za energie, ale také potraviny však nabývá na důležitosti i z dalšího hlediska - omezení plýtvání a zbytečného vyhazování jídla.
Řeznická profese nemusí obnášet čistě jen zpracování masa. Řezník může být zároveň i výrobcem nebo prodejcem. Neodmyslitelnou součástí jeho práce však představuje vedle znalostí především výbava kvalitních řeznických nožů. Jaké vlastnosti by měly nože splňovat a v čem se jednotlivé řeznické nože odlišují?
Vaření, dušení, pečení a smažení, ale také grilování, uzení nebo zapékání. To jsou jen některé ze způsobů, kterými lze v kuchyni tepelně zpracovat suroviny. Znáte je všechny a víte, kdy který z nich použít?
Vydařené grilování vyžaduje dobrou přípravu, vhodně zvolený gril, kvalitní grilovací náčiní a dostatek času. Pokud se však chcete stát skutečným mistrem grilu, budou se vám hodit také naše tipy, díky kterým proměníte letní grilovačku v nezapomenutelný gurmánský zážitek.
Marinování je různé, protože záleží na druhu masa, typu směsi a vašem mlsném jazýčku. Marinováním vylepšíte chuť masa a okouzlíte chuťové pohárky nadšenců do grilování! Podívejte se na tipy a rady v tomto článku a posuňte svůj um kupředu.
Pošírování je jedna z nejobávanějších kuchařských vychytávek, která se s velkou pílí a s nervy z oceli, jde naučit. K tomu, aby pošírování vypadalo jednoduše, je zapotřebí obrovské koncentrace.
Konfitované maso vyniká svou šťavnatostí a plnou chutí, navíc je úžasně měkké a na talíři se krásně rozpadá, aniž by ztratilo svou vláknitou strukturu. K jeho přípravě vám stačí pouhé tři ingredienci – sůl, tuk a čas.
Ochutnali jste glazovanou karotku nebo glazované kotlety a nyní přemýšlíte, jak si tuto pochoutku připravit u sebe doma? S naším návodem to zvládnete levou zadní. Poradíme vám, jak na správné glazování v kuchyni a na co si dát při glazování pozor.
Pořádáte rodinnou sešlost nebo oslavu narozenin? Oslňte své hosty flambovaným hlavním chodem, dezertem nebo moučníkem. Kromě toho, že flambování zlepšuje vzhled, chuť i vůni pokrmu, působí také velmi efektivně. S trochou praxe (a opatrnosti) ho zvládnete i u sebe v kuchyni.
Chcete si na zelenině opravdu pochutnat? Osvojte si prastarou kuchařskou techniku blanšírování. Zelenina tak zůstane krásně křupavá, chutná, barevná a také plná živin a vitamínů. Jak si zeleninu připravit a jak při samotném blanšírování postupovat?
Chcete svým hostům naservírovat šťavnaté maso plné chuti? Vezměte si k ruce špek, slaninu nebo mrkev a maso nejprve prošpikujte. Že nevíte, jak na špikování masa? Nevadí, v dnešním článku vám poradíme, jak připravit to nejlepší špikované hovězí, kotletu nebo kuřecí prsíčka.
Pokud necháte své kuchyňské nože jen tak volně pohozené v zásuvce s ostatním náčiním, dříve či později se ztupí a práce s nimi už nebude taková zábava. Způsobů, jak správně skladovat nože, přitom existuje hned několik. Pro který se rozhodnete vy?